Eötvös Loránd Általános Iskola
és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Szilágyi Dániel

A Kerület Tanára - 2015.

Szilágyi Dániel 1994 óta tanít kerületünkben, 1999 óta pedig iskolánkban. Kimagasló oktató-nevelő munkát végez.

Földrajztanárként pedagógiai munkáját a rendszeres önképzésre épülően a korszerű pedagógiai módszerek használata jellemzi. Szakmai munkájának eredményességét mutatja, hogy tanítványai kiemelkedően szerepeltek kerületi versenyeken.

Testnevelőtanárként az eltelt évek alatt sokat tett a tanulók körében a sport népszerűsítéséért. Magas színvonalú testnevelés órái, sportkörei, edzései hozzájárulnak az ifjúság eredményes testedzéséhez, a diáksport fejlesztéséhez. Nagy hangsúlyt fektet a sportban tehetséges tanulók fejlesztésére, sikerélményt ad azoknak a hátrányos helyzetű tanulóknak is, akik a tanulás terén nem, de a sportban ügyesek, tehetségesek. Az általa kezdeményezett túra szakkörrel kiemelkedően segíti tanulóink egészséges életmódra nevelését, illetve a mozgásgazdag életmód elterjesztését. Iskolánkban ő honosította meg a magas minőségű röplabda oktatást, mely sok gyereket vonzott intézményünkbe.

Munkája színvonalának növelése érdekében 2004-ben elvégezte a Semmelweis Egyetem röplabda sportedző szakát. Azóta ezzel a sportággal foglalkozik kiemelten, s az általa felkészített csapatok jelentős versenyeredményei is ebben a sportágban születtek elsősorban. 2004 óta a III. és IV. korcsoportos leány röplabda csapatai a Kerületi Diákolimpia I. helyezettjei, a Budapesti Diákolimpia II. helyezettjei; 2007 óta a Kerületi Diákhét I. helyezettjei, a Budapesti Röplabda Szövetség Röpsuli Tornája I. illetve II. helyezettjei. Az általa nevelt röplabdázó tanulók középiskoláikban is eredményesen űzik ezt a sportot, csapatuk megbecsült tagjaivá válnak.

Munkáját őszintén, önzetlenül, töretlenül végzi. Segít tanítványainak, hogy a tanulásban, a munkában és a mindennapi életben is sikerrel állják meg helyüket.