Eötvös Loránd Általános Iskola
és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Fenntarthatósági témanap

Április 21-én, egy szombati munkanapon tartotta a felső tagozat a fenntarthatósági témanapját. Rövid megnyitó után négy állomás következett.

A matekosoknál mértünk, számoltunk, megtanulhattuk meghatározni a fák életkorát az évgyűrűk segítségével, következtetéseket vonhattunk le az egyes évek csapadékosságáról is. Megmértük a fák magasságát, ne ijedjen meg senki, fára nem másztunk (legfeljebb a tanárnők a kezdeti értetlenségünk miatt).

A testnevelők állomásán mit is csinálhat az ember? Hát tesizik. Akadályverseny és „ejtőernyőzés”, zene és Tibi bácsi műsorvezetése a környékbeli lakók legnagyobb örömére. Nagy buli volt az biztos!

De érintettünk nagyon komoly témákat is a fenntarthatósággal kapcsolatban. Sokunkat megrázott Michael Jackson Earth Song (Föld dala) című klipje, nagyon látványosan mutatta be, hova vezet az emberiség környezetromboló viselkedése.

Utolsó állomásunkon megemlékeztünk Makovecz Imre építészeti munkásságáról, a fából készült csodákról, majd csoportmunkában dolgoztuk fel néhány remekmű főbb jellemzőit. Az állomás fénypontja természetesen az volt, hogy magunk is tervezhettünk, sőt építhettünk „házat”, dobozokból készítettünk kulipintyókat, igaz az egyik csapaté csak koporsóra sikeredett, A sikerességnek természetesen szempontjai is voltak. Először is bele kellett férnie legalább egy lakónak és meg kellett állnia legalább tíz másodpercig. Sokan most tanultuk meg, hogy mennyire fontos az alapozás.

Egészen jó nap volt, melyet az időjárás is elősegített.

A nap képei itt tekinthetők meg.