Eötvös Loránd Általános Iskola
és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Jubileumi rendezvényeink

Eötvös Gála

2015. április 25-én a Lőrinci Sportcsarnokban rendeztük meg az immár hetedik gálaműsorunkat, mely ezúttal a szokottnál is ünnepélyesebb volt, hiszen az 50. évforduló jegyében telt. Műsorunkra volt tanítóink, tanáraink is hivatalosak voltak, s nagy örömünkre szép számban el is jöttek. A rendezvényt Galgóczy Zoltán alpolgármester úr, Torma Beáta önkormányzati képviselőasszony, Banyár László a Városgazda vezérigazgatója, Heilauf Zsuzsanna a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény vezetője, Papadimitropulosz Haridimosz a kerületi Görög Kisebbségi Önkormányzat vezetője is megtisztelte jelenlétével.

A szereplők között jelenlegi tanítványaink mellett felléptek egykori görög diákjaink táncukkal, s az iskolában majd két évtizede működő BUSHIDO karatecsoport is. Színjátszóink a régi, a lakótelepen és az iskolában játszódó, nagysikerű Utánam srácok című filmsorozatból adtak elő jelenetet Kisvarga Gáborné vezetésével és nem feledkezhetünk meg a Hajnal Miklósné vezette énekkarról sem, akik elénekelték többek között Mohai Tibor tanár úr - az évfordulóra írt - új Sulidalát is. Nem feledkezhetünk meg a 3.b osztály népijátékáról sem, melyet Szepesiné Fekecs Ildikó és Rezes Csilla tanított be. A műsor zárásaként az elmaradhatatlan "tanártánc" következett, melynek zeneválasztása felölelte az elmúlt 50 év zenei történetét.

A műsort most is, mint évek óta Szűcsné Rózsavölgyi Erika szervezte és irányította és Sohár-Kiss Borbála és Szűcs Ákos konferálása tette teljesebbé, a dekorálásban pedig ismét Németh Józsefné jeleskedett.

Köszönjük az önkormányzat erkölcsi és anyagi támogatását mellyel hozzájárult évfordulónk megünnepléséhez.

Nemzedékek napja

Iskolánkban 2015. április 18-án tartottuk meg jubileumi rendezvénysorozatunk első nagyobb eseményét, a Nemzedékek napját. A 1330-kor kezdődő rendkívüli tantestületi ülésünkön a jelenlegi és volt pedagógusaink gyűltek össze szép számban, közel 120-an jelentek meg az ünnepélyesen feldíszített tornateremben. Az ezt követő kiállítás-megnyitón már volt diákjaink közül is rengetegen tolongtak az aulában. Erről az MTV élőadásban rövid riportot is közvetített. A megnyitó után találkozhattak a régi diákok egymással s egykori tanáraikkal, bejárhatták az épületet, nosztalgiázhattak volt tantermükben. A rendezvény sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy több mint 600 vendég tisztelt meg bennünket jelenlétével.