Eötvös Loránd Általános Iskola
és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Buci Pékség rajzpályázat

Az iskolánk szomszédságában lévő soroksári Buci Pékség ősz végén, csak a mi iskolánknak, rajzpályázatot hirdetett a „Kedvenc pékséged”, illetve a „a Buci minden nap” címmel. Hatvankét alsós és felsős diák nevezett be a versenyre. A díjnyertes munkákat korcsoportomként választották ki a pékség képviselői és egy művészekből álló szakmai zsűri.

2021.december 8-án délután kettőkor tartották meg a díjkiosztó ünnepséget az üzletben, ahová a szüleik is elkísérhették a gyermekeiket. Baloghné Csergő Andrea hálózati vezető kedves szavai után kapták meg a nyereményüket a gyerekek. Mindenki nagyon örült a sok ajándéknak, a mikulás csomagnak, játéknak, rajzeszközöknek, az üzletben levásárolható utalványnak és az elismerő oklevélnek.

1 -2. évfolyamon 1. helyezést ért el Marek Orsolya 1.a osztályos tanuló, felkészítője Bognárné Kiss Csilla, 2. helyezett lett Losó Kincső 1. b osztályos tanuló, felkészítője Emmerné Lőrincz Margit, 3. helyen végzett Simon Edrik 2. a osztályos tanuló, felkészítője Rezes Csilla volt.

3-4. évfolyamon 1. helyezést ért el Lakatos Melissza 4. b, 2. helyezett lett Farkas Csenge 4. b és 3. helyen végzett Dorvosu Jessica 4. b osztályos tanuló. Felkészítőjük Necsev Mihályné volt.

5-6. évfolyamon 1. helyezést ért el Budai Krisztina és Bartal Andrea 6. a, 2. helyezett lett Matus Jácint 6. a és 3. helyen végzett Farkas Petra 5. b osztályos tanuló. Felkészítőjük Németh Józsefné volt.

7-8. évfolyamon 1. helyezést ért el Varga Zsolt 7. a, 2. helyezett lett Németh Viktória 7. b, 3. helyen végzett Suller Balázs 8. b osztályos tanuló. Felkészítőjük Németh Józsefné volt.

Külön díjat kapott Nagy Zsófia 6. b osztályos tanuló, őt is Németh Józsefné készítette fel a versenyre.

Az eredményhirdetés után minden résztvevő diákot megvendégeltek egy péksüteményre és egy kisdobozos gyümölcslére.

A felkészítő pedagógusok pedig, munkájuk elismeréseként, az üzletben levásárolható ajándékutalványokat kaptak.  

A díjnyertes rajzokat január végéig lehet megtekinteni az üzletben. A többi résztvevő diák alkotásából, pedig molinót készít majd egy grafikus és ezzel díszítik a pékséget.

Büszkék vagyunk a diákjainkra, hogy ilyen sokan rajzoltak erre a pályázatra és tizenhárom tanulónk dobogós helyen végzett. A Buci Pékség képviselőinek köszönjük a tartalmas díjazást és hogy a résztvevő gyerekeknek is örömet okoztak az uzsonnával és a molinós lehetőséggel.

Nagyon jól esett, hogy gondoltak ránk is, hiszen ezeket az eredményeket nem sikerült volna elérnünk a kollégáim aktív felkészítő munkája nélkül.

 Azt hiszem még sokáig fogjuk emlegetni ezt a versenyt, hiszen mindannyiunknak az a   véleménye, hogy egy vidám, közvetlen és ünnepi hangulatú délutánnal lettünk gazdagabbak.

 

Necsev Mihályné-Kati néni