Szent Imre napja

Ebben az évben először szerepelt hagyományőrző jeles napjaink között Szent Imre napja, melyre  az 1.a osztályos gyerekek készültek. A tornaterembe érve gyönyörű dekoráció fogadott minket. A műsor első részében történelmi áttekintést hallhattunk Szent Imréről. Imre herceg Szent István és Gizella királyné gyermeke volt. Megtudhattuk, hogy születésének időpontjáról nincsenek pontos adatok, valószínűleg 1007-ben született. Nevelésére nagy gondot fordítottak szülei. A kissé megszeppent elsősök elmesélték Imre herceg találkozását Gellért püspökkel, aki 7 éven át volt kiváló tanítómestere a hercegnek, latinra tanította, magas iskolai végzettségeket szerzett, mellette a vallás is egyre nagyobb szerepet kapott életében.

Több településünk is őrzi a nevét (Mátraszentimre, Tiszaszentimre, Pestszentimre). A legutolsó helyiségnévnél felkapták a gyerekek a fejüket, hiszen ismerősen csengett a név, kerületünk másik részét említették.

A gyerekek énekeltek, majd táncra perdültek, a közönség pedig hatalmas tapssal jutalmazta őket. Köszönjük a műsor összeállítását és betanítását Otti néninek, a gyermekeknek pedig a színvonalas előadást.

Árvayné Kereskényi Melinda