VIII. Eötvös Gála

 Bizony, szinte hihetetlen, hogy az idén már a nyolcadik Eötvös Gálát rendeztük meg.  A helyszín ismét a Rózsa Művelődési Ház volt. Az, hogy a színvonal magas, arra közvetett bizonyítékaink is vannak. Az érdeklődés minden eddigit fölülmúlt. A felsős előadáson egy tűt sem lehetett volna leejteni a nézőtéren, az alsós előadáson pedig még a falak mellett is álltak. Úgy látszik, többen sejtették, hogy itt valami remek dolog van készülőben, hiszen az idén megtisztelt minket alpolgármester, országgyűlési képviselő, önkormányzati képviselő és a KLIK tankerületi vezetője is.

És biztos, hogy nem csalódott senki, hiszen az idén is sikerült rendkívül látványos, szórakoztató műsort összeállítanunk.  Az előkészületek, persze, már hónapokkal korábban elkezdődtek. A tanulók felkészítésének minden örömét és nyűgét átélhettük szokás szerint. A hosszú felkészülési időszakot az idén is a válogató zárta le, ahol a kicsit felkészületlenebb, kidolgozatlanabb elképzelések elhullottak, és csak a színpadképes produkciók maradtak bent. Óriási munkát végzett mindenki, akit a gála valamilyen szinten is érintett, és az iskola túlnyomó többsége ide tartozott. Az idén is két különböző előadást terveztünk, egyet az alsó tagozatnak, egy másikat pedig a felsőnek.  Az idei gálán is voltak olyan műsorszámok, amelyek hagyományosnak mondhatók, és voltak érdekes újdonságok is.  A Dohnányi Ernő Zeneiskolában pallérozódó tanítványaink az idén is számot adtak arról, mennyit fejlődtek tavaly óta. Kisvarga Ica néni két színdarabja ebben az évben is hatalmas sikert aratott, csakúgy, mint a vers- és prózamondó versenyeken kiemelkedően szereplő tanulók előadásai. Az énekkar friss volt és vidám, az osztályok táncai pedig nagyon jó kedvet teremtettek a nézőtéren. A vasutasruhába öltözött tanárok tánca pedig a tombolásig fokozta a hangulatot.

Újdonság volt az idén, hogy minden gála egyik csúcspontja, a nyolcadikosok keringője az elmúlt évek sikerei után olyan népszerű lett, hogy az idén már a sok jelentkező miatt két különböző előadást kellett tartani. Mondanom sem kell, mindkettő hatalmas siker volt, szem nem maradt szárazon. Érdekes újítás volt a tánc 4 D-ben, amikor a négy alsós évfolyam d osztályai fogtak össze és tartottak egy közös táncbemutatót nekünk. A gála nem lett volna ilyen olajozott és gördülékeny, ha Szűcsné Rózsavölgyi Erika néni a háttérben nem végez hatalmas szervező-irányító munkát az előadás érdekében. Csak mi, a színfalak mögött lévők tudjuk igazán, milyen embert próbálóan nehéz munka ez. 

Igen, a gála az idén is nagyszerű volt! Nemcsak azért, mert tanulóink és az őket felkészítő pedagógusok ismét számot adtak felkészültségükről és tehetségükről, nemcsak a sok színes, szórakoztató vagy éppen felemelő produkció miatt. Jó volt találkozni kicsit kötetlenebb formában a szülőkkel, régi tanítványokkal, akiket visszahúzott a szívük, és jó volt hallani a kerület vezetőitől, hogy az Eötvös Gála az egyik legszínvonalasabb iskolai rendezvény kerületünkben. És mikor a második előadás után fáradtan leroskadtunk a székre, mosolyogva annyit mondtunk csak: igen, az idén is megérte, jövőre újra megcsináljuk! 

   Szűcs Ákos műsorvezető

Képek megtekintése (felsős műsor)

Képek megtekintése (alsós műsor)