Témahét az Eötvösben

Iskolánkban a felső tagozat a témahetet 2016. április 11-15. rendezte meg Utazás a természettudományok világában címmel. 

A témahét nyitásaként névadónk, Eötvös Loránd Hársfa utcában emelt emlékművénél a 8. évfolyam tanulói műsort adtak elő a méltán világhíres fizikusról, majd a diákok Eötvös emlékművét is megkoszorúzták.

A hét tanóráit szaktanáraink a központi téma köré szervezték. Igyekeztek az évfolyamonként meghatározott szűkebb téma és szaktárgyuk között kapcsolódási anyagot találni, s olyan változatos módszerekkel és munkaformákkal felépített tanórákat megvalósítani, mely közelebb hozta a megjelölt témákat tanulóinkhoz.

A korábbi évekhez hasonlóan most is törekedtünk arra, hogy a témahétnek olyan zárási helyszínt keressünk, mely idén is emlékezetessé teszi diákjaink számára a programot. Ezt az élményekkel kecsegtető helyet a Csodák Palotájában találtuk meg. A gyerekek itt nemcsak az interaktív kiállítás eszközeivel ismerkedhettek és játszhattak, hanem egy rendkívül szórakoztató fizika showt is megtekinthettek az Öveges teremben.

Újra egy nagyszerű programmal gazdagíthattuk tanulóink tudását és élményvilágát!

 

Peerné Baksa Gabriella

intézményvezető-helyettes