Március 15.

A műsort az idei tanévben is a negyedik évfolyam tanulói adták tanítóik rendezésében. Az előadást az iskola tanulóin kívül szülők és óvodások is megtekintették.

A képek az iskola Facebook oldalán tekinthetők meg.

 

Március 15-ei ünnepség az iskolánkban

A 169 éve kitört magyar forradalom hazánk újkori történetének meghatározó eseménye. Ekkor az ország már hosszú ideje a Habsburg- birodalomhoz csatolt állam volt, de nyilvánvalóvá vált, hogy nem tud nemzeti érdekeinek megfelelő politikát folytatni. A változásokért való küzdelem első lépése volt március 15, majd ezt követően a szabadságharc. Ez a nap ettől kezdve jelkép lett: a kivívott szabadság, és az elveszetett szabadság visszaszerzésének szimbóluma.

Mindenki számára emlékezetes marad a negyedik évfolyam megemlékezése 1848. március 15-éről.

Iskolánk immár hagyománnyá vált rendezvényen belül, emlékezett meg a forradalomról és szabadságharcról március 14-én. A Himnusz közös eléneklése után a negyedik évfolyam tanulói egy látványos előadást varázsoltak elénk a hazaszeretetről, a forradalomról és a nevezetes nap eseményiről. A táncokkal, dalokkal, bejátszásokkal tarkított műsort megtekintették a Szivárvány óvodások is. 

A közönség elismerő tapsa és a dicsérő szavak mellett a gyerekek számára hatalmas csapatépítő élmény volt a közös munka és az alkotás öröme.

 

Emmerné Lőrincz Margit